Добрий урок

Цього року на 28 листопада припадає #ЩедрийВівторок - українська частина глобального руху #GivingTuesday, який поєднує благодійні ініціативи комерційних, громадських організацій і небайдужих людей. #ЩедрийВівторок був запроваджений в Україні у 2018 році завдяки ініціативі Zagoriy Foundation у співпраці з БФ "Таблеточки", Українським форумом благодійників та "Клубом Добродії" з метою розвитку культури благодійності в країні. До руху долучилися координатори багатьох соціальних проєктів, створених для підтримки дітей-сиріт та літніх людей, розвʼязання екологічних проблем тощо.

Цього року особливу увагу організатори руху приділяють ініціативі #ЩедрийВівторокДіти, що була започаткована для залучення дітей до добрих справ та розвиток культури благодійності серед молодого покоління. "Шкільна освіта - один з найважливіших етапів у житті кожної людини, який впливає на світогляд не менше, ніж сімʼя. Дуже важливо, особливо зараз, щоб цей етап включав інформацію про те, наскільки цінні добрі вчинки і як насправді легко їх робити", - каже Ірина Грицаєнко, CEO Zagoriy Foundation.

Молодші класи можуть пізнати історію благодійності через ігрові форми, включно з переглядом освітнього мультфільму.

Учні старших класів готові до глибшого розуміння теми, а отже, можуть долучитись до розповсюдження власних історій про благодійність або добрі справи в соціальних мережах під хештегами #ЩебільшеДобра та #ДоброМаєЗвучатиГолосно.

Кiлькiсть переглядiв: 51